Uusi Nokia-huippupuhelin paljastuu vuotaneessa lehdistökuvassa - tältä näyttää Nokia 8

Tunnettu ja luotettava vuotaja Evan Blass on paljastanut Venture Beat -sivustolla kuvan tulevasta Nokia 8 -huippupuhelimesta.

Kuva kertoo Nokia 8:n designin olevan erittäin lähellä jo julkistettuja edullisempia Nokia-älypuhelimia, erityisesti pyöreäreunaista Nokia 5:tä. Takana Nokia 8:ssa on kuitenkin kaksi kameraa, lasertarkennuksen aukko sekä kaksisävyinen LED-kuvausvalo – ZEISS-logon kera. HMD kertoi alkavasta yhteistyöstä saksalaisen optiikkavalmistajan kanssa pari viikkoa sitten.

Etupuolella Nokia 8:ssa nähdään odotetusti sormenjälkitunnistimena toimiva kotinäppäin.

Evan Blassilla ei ollut nyt Nokia 8:sta kerrottavaksi kuvan lisäksi muita uusia tietoja, mutta aiemmat paljastukset ovatkin jo kertoneet Nokia 8:sta lähes kaiken. Kaksoiskamerassa pitäisi yhdistyä väri- ja monokromikamera. Yhdistelmällä tavoitellaan tyypillisesti parempaa kuvanlaatua erityisesti hämärässä, minkä lisäksi myös Nokia 8:lla on mahdollista käyttää vain joko väri- tai mustavalkokameraa ja saada näin tavallista näyttävämpiä mustavalkokuvia. Kahta kameraa on älypuhelimissa useimmiten hyödynnetty myös kuvauskohteen taustan sumentavan boke-efektin saavuttamiseen.

Puhelimen julkistuksen pitäisi tapahtua 31. heinäkuuta mennessä ja hinnan olla vajaat 600 euroa. Nokia 8:n värivaihtoehtoja tulevat olemaan ainakin sininen, hopea, kulta / sininen sekä kulta / kupari.

Nokia 8:aan odotetut tekniset ominaisuudet

  • Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmäversio
  • 5,27 tuuman näyttö 2560×1440 pikselillä, mitattu 530 nitin enimmäiskirkkaus
  • Sormenjälkitunnistin edessä
  • Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri
  • Ainakin 4 gigatavua RAM-muistia
  • 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
  • Kaksoiskamera takana: 2x 13 megapikseliä väri + mustavalko, kaksois-LED-kuvausvalo, todennäköisesti myös lasertarkennus
  • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
  • Quick Charge 3.0 -pikalataustuki (5V / 2.5A, 9V / 2A, 12V / 1.5A)

Nokia 8:n kamerasovelluksen pitäisi tukea myös live-videolähetystä suoraan YouTubeen tai Facebookiin sekä kuvien ottamista samanaikaisesti taka- ja etukameralla. Mainitsemisen arvoinen ohjelmisto-ominaisuus Nokia 8:ssa on myös Always On -näyttötila eli tiettyjen perustietojen, kuten kellonajan, kalenterin ja akun varauksen jatkuva näkyminen näytöllä myös valmiustilassa.