Huawein tulevan Mate 10 -huippupuhelimen design paljastui kuvissa ja videolla

Huawein loppuvuoden tärkein uutuus tulee olemaan uusi Mate 10 -huippupuhelin, jonka julkistus on ohjelmassa 16. lokakuuta Münchenissä järjestettävässä tilaisuudessa.

Nyt Mate 10:n design on paljastunut kuvissa ja videolla, jotka julkaisi yhdessä OnLeaksin kanssa Compareraja-sivusto. Materiaalit perustuvat CAD-suunnittelutiedostojen perusteella luotuihin tietokonderenderöinteihin.

Mate 10:n mitat ovat 150,2 x 77,5 x 8,4 millimetriä, ja lisäksi kameran kohdalta puhelin on hieman paksumpi. Näytön koko on 5,9 tuumaa.

Mielenkiintoisesti nyt nähdystä Mate 10:stä löytyy sormenjälkilukija edestä näytön näytön alapuolelta ja vaikka näyttö ulottuu melko lähelle reunoja, ei se kuitenkaan ole aivan Mate 10:een odotetun täysnäytön kaltainen. Voikin olla, että Mate 10 -perusmallin lisäksi tänäkin vuonna nähdään Mate 9 Pron tavoin Mate 10 Pro -malli, jossa nähdään odotettu 18:9-kuvasuhteen näyttö, jonka pitäisi kattaa lähes koko puhelimen etupuoli.

Takana Mate 10:ssä on kaksoiskamera, jonka pitäisi edelleen olla Leica-brändätty. Lisäksi ulkoisesti erottuvia ominaisuuksia ovat myös USB-C- ja 3,5 mm -liitännät.

Viime viikolla Huawei julkisti jo uuden tehokkaan, erityisesti tekoälylaskea kiihdyttävän Kirin 970 -järjestelmäpiirin, joka tulee löytymään myös Mate 10:stä.