Samsung esittelee jo kaksoiskameraa - tuleeko jo uuteen Galaxy Note8 -huippupuhelimeen?

Samsung Electro-Mechanics esittelee verkkosivuillaan kaksoiskameramoduulia, joka voi päätyä myös Samsungin uuteen, 23. elokuuta julkistettavaan Galaxy Note8 -huippupuhelimeen.

Note8:aan odotetaan kaksoiskameraa, jossa yhdistyvät 12 ja 13 megapikselin kamerat jotka tarjoavat 3x optisen zoomin. Molemmissa kameroissa pitäisi olla myös optinen kuvanvakain.

Samsungin komponenttiesittely kaksoiskamerasta esittelee kaksoiskamerassa juuri 3x Smart Zoomilla.

Kameramoduulin esittely on monelta osin varsin yllätyksetön läpikäydessään optisen kuvanvakaimen ja kaksoiskameran perinteisiä hyötyjä, kuten parempaa kuvanlaatua hämärässä ja uudelleentarkennusta eri kohtaan kuvan ottamisen jälkeen.

Ehkä mielenkiintoisin Samsungin esittelemistä ominaisuuksista on alkuperäisen kuvan perspektiivin muuttaminen jälkikäteen. Nähdäänkö sitä Galaxy Note8:ssa, ei vielä ole tiedossa.

Samsung esitteli jo aiemmin uusia ISOCELL-brändättyjä kameroita, joiden joukossa oli myös kaksoiskamera. Se koostui kuitenkin väri- ja monokromikennon kamerasta.

Galaxy Note8:n muita huhuttuja ominaisuuksia ovat 6,3 tuuman Infinity Display -näyttö, tuki S Pen -kynälle, takaa löytyvä sormenjälkitunnistin sekä edessä iirisskanneri, Samsungin Exynos 8895 -järjestelmäpiiri sekä 3 300 milliampeeritunnin akku. RAM-muistia pitäisi olla 6 gigatavua.

Puhelimen merkittävimmät erot kevään Galaxy S8 -puhelimista ovat S Pen -kynätuki sekä uusi kaksoiskamera. Näytön koossa Galaxy Note8 ei ole enää juuri Galaxy S8+:aa kookkaampi.

Euroopassa Galaxy Note8:sta on tulossa toistaiseksi Samsungin kallein älypuhelin. Hinta on erittäin luotettavan vuotajan Evan Blassin mukaan 999 euroa. Suomessa tosin hinta saattaa kohota vielä korkeammalle, sillä Galaxy S8:n ja S8+:n 799 ja 899 euron Eurooppa-hinnatkin ovat täällä 829 ja 929 euroa.