Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Paljastavatko nämä kuvat Samsung Galaxy S8:n designin?

Samsung Galaxy S8 -vuodot jatkuvat. Tällä kertaa asialla on nimettömänä pysyttelevä kuorivalmistaja, joka on lähettänyt käsiinsä saamien mallitiedostojen perusteella luotuja 3D-kuvia GSMArena-sivustolle.

Kuorivalmistajat pyrkivät yleensä hankkimaan tietoa uusista merkittävistä älypuhelimista hyvissä ajoin, jotta ne pystyvät valmistelemaan omat tuotteensa ajoissa markkinoille. Osa kuorivalmistajista hakee vuotokuvilla myös julkisuutta, mutta ainakaan siitä ei tässä tapauksessa ole kyse valmistajan halutessa pysytellä piilossa.

Uusissa kuvissa nähdään Galaxy S8:aan odotettu ja tiedetty muutos, jossa näyttö valtaa suuremman osan etupuolesta ja kaartuu edelleen aiempien edge-mallien tavoin puhelimen sivureunoille. Aiempien huhujen mukaan Galaxy S8 tulisi kahdessa koossa, mutta molemmissa olisi nyt kaartuva näyttö aiemmasta poiketen. Mallit voisivat olla Galaxy S8 ja Galaxy S8 Plus, joihin on huhuttu 5,7 ja 6,2 tuuman näyttökokoja.

Jos nämä uudet kuvat pitävät paikkansa, olisi Samsung lopulta todella hyödyntämässä näytön osaksi integroitua sormenjälkitunnistinta. Aiheesta on liikkunut paljon erilaisia huhuja, mutta yksi asia on käynyt selväksi: kotinäppäintä ja sen mukana muita Android-toimintopainikkeita ei Galaxy S8:sta enää löydy. Sormenjälkitunnistimen osalta on huhuttu sijoittumista myös taakse.

Näissä kuvissa takana nähdään vain yksittäinen kamera sekä aukko LED-kuvausvalolle ja mahdolliselle tarkennuksessa hyödyttävälle laserille. Lisäksi sekä pohjasta että yläpäästä vastakkaisista kulmista nähdään aukot todennäköisesti kaiuttimille, eli Galaxy S8 sisältäisi stereokaiuttimet. Pohjassa nähdään myös USB-liitäntä sekä edelleen myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Xiaomin Mi MIXistä poiketen näytön yläpuolella olisi Galaxy S8:ssa ohut reunus, johon mahtuvat etukamera, perinteiset tunnistimet sekä puhelinkuulokkeen aukko.

Useiden vuotojen myötä Galaxy S8:sta syntyy jatkuvasti parempi kokonaiskuva, mutta vielä monista yksityiskohdista on epäselvyyttä: tässä esillä olevat kuvat eroavat esimerkiksi hieman yksityiskohdiltaan aiemmista lisäkuorivuodoista. Joskin yksinkertaisin selitys on, että toisissa kuvissa esiintyy Galaxy ja toisissa Galaxy S8 Plus eli eri versiot puhelimesta.

Galaxy S8:sta huhujen ja vuotojen perusteella luotu kuva.