Näyttääkö Nokia 9 takaa tältä? Piirroskuva voi kertoa tulevasta huippupuhelimesta

Jo myyntiin tulleen Nokia 8 -huippupuhelimen jatkoksi HMD Globalilta on jo aiemminkin huhuttu vielä parempaa Nokia 9 -huippupuhelinta.

Nyt puhein on mahdollisesti nähty Baidu-yhteisöpalvelussa julkaistussa piirroskuvassa pian tulevan, malliston toista edullisinta päätä edustavan Nokia 2:n rinnalla. nokibar on aiemminkin osunut oikeaan joissakin Nokia-vuodoissa, joten mahdotonta ei ole, että Nokia 9 näyttää takaa juuri tämän kaltaiselta.

Kuvan perusteella Nokia 9 sisältäisi Nokia 8:n tavoin kaksoiskameran takana, minkä lisäksi ensimmäisenä uutena Nokia-älypuhelimena myös sormenjälkilukija löytyisi takaa. Kuvan todenperäisyydestä epäilyksiä herättää kuitenkin esimerkiksi jo Nokia 8:ssa mukana olevan lasertarkennuksen aukon puuttuminen.

Nokia 9:n rakenne voisi olla myös takaa reunoille kaartuvaa 3D-lasia. Puhelin voisi saada ensimmäisenä uutena Nokiana AMOLED-näyttöpaneelin. Järjestelmäpiiri voisi edelleen olla sama kuin Nokia 8:ssa, Qualcommin tämän hetken paras eli Snapdragon 835. Aiemmin Nokia 9:stä on huhuttu myös vedenkestävää.

Näyttö voisi Nokia 9:ssä ulottua kattamaan suuremman osan etupuolesta, minkä takia myös sormenjälkilukijan sijainti olisi siirtynyt edestä taakse. Heikon käännöksen mukaan näyttö ei kuitenkaan Nokia 9:ssä olisi varsinainen etupuolen täysin kattava täysnäyttö.

Toistaiseksi Nokia 9 -huhuihin ja tämänkaltaisiin ”vuotoihin” kannattaa suhtautua vielä suurella varauksella. Oikeastaan melko varmana voidaan pitää vasta, että jonkinlainen Nokia 9 HMD Globalilta on kuin onkin tulossa.

Seuraava julkistettava Nokia-älypuhelin lienee halpa Nokia 2, joka on vuotanut jo myös lehdistökuvissa.