Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Miltä näyttäisi maailma Apple-lasien läpi? Uutuustuote voi tulla 2018

Apple harkitsee lisätyn todellisuuden lasien kehittämistä, raportoi Bloomberg. Applen suunnitelmien uudenlaisista laseista kerrotaan olevan vasta ”tutkimusvaiheessa” eikä näin edennyt kovin pitkälle. Lasit kytkeytyisivät käyttäjänsä iPhoneen ja voisivat esittää esimerkiksi kuvia ja muuta sisältöä käyttäjän näkökenttään.

Kuvaus kuulostaa osittain yhtenevältä Google Glassin kanssa. Googlen älylasien kehitys on suuntautunut nyt yrityskäyttöön, kun niitä on pidetty liian rumina kuluttajakäyttöön.

Applen mahdollisesti kehittämät lasit voisivat hyödyntää myös lisättyä todellisuutta, joka tarkoittaa lasien esittämän sisällön kytkeytymistä reaalimaailmaan.

Varmuutta Applen suunnitelmien realisoitumisesta tuotteeksi ei ole. Applen kerrotaan ottaneen yhteyttä alihankkijoihin ja tilanneen pieniä määriä näytteitä yhdeltä lähelle silmää tulevien näyttöjen valmistajalta. Apple on myös ostanut useita lisättyyn todellisuuteen kytkeytyviä yrityksiä sekä rekrytoinut osaajia. tälläkin saralla.

Aikaisintaan Apple-lasien odotetaan olevan tulossa saataville vasta 2018.

Snapchat eli Snap on juuri tuonut erittäin rajatusti myyntiin omat videokameralla varustetut Spectacles-aurinkolasinsa. Snapin laseissa ei ole muita älykkäitä toimintoja kuin kamera, josta kuvat siirtyvät langattomasti käyttäjän Android- tai iPhone-puhelimeen. Spectacles-lasit ovatkin saaneet kiitosta juuri yksinkertaisuudestaan.

Snapin Spectacles-lasit sisältävät kuvassa vasemmassa kulmassa kameran ja oikealla videotallennuksesta kertovat LED-valot. Videot siirtyvät laseista Snapchat-sovelluksen Muistot-osioon.