Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuvavuoto: Tässä on Googlen Chromecastin seuraaja – televisioon liitettävä pienikokoinen laite Android TV:llä ja kaukosäätimellä

Googlelta on huhuttu jo jonkin aikaa uutta laitetta seuraajaksi sen erittäin suosituille Chromecasteille, tällä kertaa kuitenkin varsinaisella Android TV -käyttöjärjestelmällä sekä kaukosäätimellä varustettuna.

Nyt Googlen uusi laite, jonka mallinimestä ei ole vielä tietoa, on paljastunut kuvissa, jotka ovat peräisin vuotaneelta laitetta esittelevältä videolta. Vuodosta kertoo XDA Developers -sivusto, joka sai käsiinsä laitteen markkinointivideon sisältäneen julkaisemattoman ohjelmiston.

Alun perin Googlen suunnitelmana on voinut olla laitteen esittely jo Google I/O -tapahtumassa, jonka piti alkaa 12. toukokuuta. Monien muiden tapahtumien tavoin myös Google joutui kuitenkin perumaan tapahtumansa koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Nyt julkistusaikataulu on täysin avoinna.

Aiempien huhujen mukaan uusi laite voidaan nimetä Googlen Nest-brändin alle. Koodinimi laitteelle on Sabrina.

Uusi vuoto on nyt paljastanut ensi kertaa laitteen pehmeälinjaisen muttei kuitenkaan täysin pyöreän muotoilun. Kuvassa nähdään vaaleanpunainen väri mutta eri vaihtoehtoja lienee tulossa useampia, ilmeisesti ainakin myös musta ja valkoinen.

Uuden Google-televisiolaitteen kaukosäädin. Kuva: XDA Developers.
Uuden Google-televisiolaitteen kaukosäädin. Kuva: XDA Developers.

Lisäksi vuotokuvassa on nähty myös uuden laitteen kaukosäädin, joka onkin samalla myös keskeinen uudistus Android TV -käyttöjärjestelmän lisäksi uudessa laitteessa verrattuna Chromecastiin. Jatkossa Googlen televisioon liitettävä laite on siis käytettävissä itsenäisemmin, kun laitteessa on oma käyttöjärjestelmä ja kaukosäädin eikä sisältöjä tarvitse valita esitettäväksi älypuhelimella tai muulla laitteella.

Kaukosäätimessä on myös mikrofoni ja Google Assistant -painike.

Google on samalla myös uudistamassa televisioiden Android TV -käyttöjärjestelmänsä käyttöliittymää korostamaan aiempaa enemmän yksittäisiä sisältöjä, sarjoja ja elokuvia. Huhuissa on ollut esillä myös mahdollisuus, että Android TV -nimi voi korvautua samalla Google TV:llä. Järjestelmä on saamassa uutena ominaisuutena myös mahdollisuuden hälytyksiin Nest-ovikelloista ja -kameroista.

Nyt nähtävät kuvat sisältävä video on jo varsin vanha, sillä se on päivätty 10. lokakuuta 2019. Ei siis ole mahdotonta, että laitteessa tai käyttöliittymässä olisi tapahtunut vielä merkittäviäkin muutoksia sen jälkeen.

Android TV:n uusi käyttöliittymä. Kuva: XDA Developers.
Android TV:n uusi käyttöliittymä. Kuva: XDA Developers.