Räjähdysfiasko kiristää ilmapiiriä Samsungilla, miten käy seuraavan huippupuhelimen?

Samsungin johtajilla ja työntekijöillä on tällä hetkellä kuumat paikat, kun odotetaan vuotuisin joulukuun tienoilla tapahtuvaa suoriutumisen arviointia ja ylennyksiä – ja tänä vuonna mahdollisesti myös potkuja ja rangaitsevia alennuksia, kiitos Galaxy Note7 -huippupuhelinfiaskon.

Samsungin Galaxy Note7 -puhelimen ylikuumenemisongelmat, tuplatakaisinkutsu sekä tuotannon ja myynnin pysyvä lopettaminen ovat lyöneet merkittävän iskun Samsungin maineeseen. Myös tulosnumeroissa Samsung on kertonut Note7-menetysten näkyvän ainakin vajaan viiden miljardin euron edestä tämän vuoden toisella puoliskolla ja ensi vuoden alkukuukausina.

”On paljon puhetta, että laitepuolen johtoportaassa voi tapahtua merkittäviä vaihdoksia”, kommentoi yksi sisäpiiriläinen mobiiliyksiköstä uutistoimisto Reutersille. Myös rivityöntekijöiden kerrotaan olevan huolissaan mahdollisista merkittävistä uudelleenjärjestelyistä.

”Tämä tulee johtamaan rankaiseviin toimenpiteisiin, jonkun täytyy ottaa vastuu tästä”, kommentoi yksi lähde.

Samsung itse kommentoi Reutersille, ettei sillä ole suunnitelmia johtajavaihdoksista tai uudelleenjärjestelyistä Galaxy Note7 -fiaskon johdosta.

Erityisesti Samsungin sisällä turhautumista lisää, ettei Galaxy Note7:n ongelmien todellista syytä ilmeisesti ole vieläkään löydetty. Samsung on aiemmin luvannut kertoa asiasta lisää tulevina viikkoina.

”Työskentelemme kellon ympäri analysoidaksemme syyt raportoituihin tapauksiin”, todettiin Samsungilta tässä yhteydessä.

Oli tekninen syy ongelmiin mikä hyvänsä, todelliseksi perimmäiseksi syyksi on jo aiemmin nostettu kiire ehtiä iPhone 7:n edelle sekä Galaxy Note7:ään vauhdilla lisätyt tai muutetut ominaisuudet.

Reutersin mukaan myös Samsungin sisäisesti mobiiliyksikköä on kritisoitu tuotteen määrittelyjen muutoksista ilman lanseerausajankohdan eteenpäin siirtämistä. Tämä on vaatinut henkilöstöltä ja alihankkijoilta nopeaa toimintaa – Note7:n ongelmien perusteella kenties lopulta liian nopeaa.

Vastaavia ongelmia jatkossa Samsungin maine ei enää millään kestä.Siksi ensi vuoden kevään uusi Galaxy S8 -huippupuhelin on niin äärimmäisen tärkeä: seei voi antaapienintäkään aavistusta Note7:n vaivaamista ongelmista.

Seuraavan Galaxy S -älypuhelimen kehityksestä perillä olevan lähteen mukaan puhelimen kehitystyö on hidastunut, koska Samsung haluaa välttää Note7:ssa nähdyt ongelmat. Kun syy Note7:n ongelmiin selviää, voi Samsung joutua vielä muuttamaan Galaxy S -suunnitelmiaankin. ”Joten yksityiskohtia puhelimesta ei ole vielä lyöty lukkoon.”

Note7:n kuoppaamisen jälkeen on spekuloitu, voisiko Samsung julkistaa uuden Galaxy S8:n odotettua aiemmin. Näin ei kuitenkaan sisäpiirilähteen mukaan ole todennäköisesti tapahtumassa.

Galaxy S8:n todennäköisin julkistusajankohta on 26. helmikuuta eli Mobile World Congressia edeltävä sunnuntai.