Huhumylly alkoi jo: tuleeko seuraavaksi iPhone 8, iPhone X vai vain iPhone?

iPhone 7:ää ei ole edes saatu vielä läheskään kaikissa maissa myyntiin, kun katseet ja puheet kääntyvät jo ensi vuoteen ja seuraavaan iPhoneen.

Tulevan iPhonen nimi nousi jälleen keskusteluun, kun Business Insider raportoi keskustelustaan Applen Israelissa sijaitsevan keskuksen työntekijän kanssa. Tämä oli puhunut tulevasta, kehitystyön alla olevasta puhelimesta iPhone 8 -nimellä tuoden sen esille itse.

Ensi vuonna pitkään jatkunut, joka toinen vuosi s-mallin tuonut putki iPhonen nimen osalta joka tapauksessa kuitenkin päättyy. Huhujen mukaan iPhonen design on uudistumassa ensi vuonna kauttaaltaan: luvassa on enemmän lasia, koko etupuolen täyttävä näyttö, todennäköisesti näyttöalan osaksi integroitu sormenjälkitunnistin ja mahdollisesti myös sivuille Samsungin puhelinten tavoin kaartuva näyttö, kun se tulee mahdolliseksi iPhonen näyttötekniikan vaihtuessa AMOLEDiin. Näin suuri uudistustuskin todellakaan tulee vain ”iPhone 7s:nä”.

Loogisesti seuraavana vuorossa olevan iPhone 8:n lisäksi tulevan iPhonen nimeksi on toistaiseksi kaksi muuta hyvää arvausta: iPhone X tai sitten vain pelkästään iPhone.

iPhone X -nimeä perustelisi iPhonen ensi vuonna kohtaama 10-vuotissyntymäpäivä. X on roomalaisissa numeroissa 10. Lisäksi voi spekuloida Applen Mac-tietokoneiden käyttöjärjestelmän nimenmuutoksen jo tänä vuonna OS X:stä macOS:ksi selkeyttäneen sopivasti tilannetta ensi vuonna tulevan iPhone X -nimen tieltä.

Lisäksi jo vuosien ajan on esillä ollut myös ajatus mallinumeroinnin hylkäämisestä. Applekaan ei esimerkiksi Mac-tietokoneitaan nimeä numeroin, vaan vain yksinkertaisin nimin. Näin tuleva iPhone voisi olla vain iPhone ja suurempi versio iPhone Plus. Tätä vaihtoehtoa vaikeuttaa edellisten vuosien mallien pysyminen myynnissä, joskaan sekään ei tietenkään käytäntönä ole välttämättä ikuinen. Voisihan Apple ensi vuonna vaikka esitellä uudet iPhone SE:n, iPhonen ja iPhone Plussan ja jatkossa myydä vain niitä.

Oli miten oli, tullaan iPhonen tulevasta nimestäkin varmasti vielä kuulemaan hurja määrä huhuja tulevan vuoden aikana kuin myös muistakin tärkeämmistä seikoistapuhelimeen liittyen. Toistaiseksi tulevaan puhelimeen voinee vielä viitata loogisella iPhone 8 -nimellä, kuten nähtävästi Applen työntekijätkin tekevät.