Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iPhone 6s:n akkujen vaihto-ohjelma saattaa laajentua myös iPhone 6:lle

Apple käynnisti marraskuussa akkujen vaihto-ohjelman iPhone 6s -laitteille, joita vaivasivat oudot, äkilliset sammumiset. Nyt japanilainen MacOtakara-sivusto kertoo huhusta, jonka mukaan tuo ohjelma saattaisi laajentua myös vanhemmille iPhone 6 -laitteille.

Applen mukaan ongelmia osalle iPhone 6s -laitteista on aiheuttanut akussa käytetty komponentti, joka on kokoonpanovaiheessa ollut liian pitkään tekemisissä ilman kanssa. Vioittumisen seurauksena laitteiden akut kuluvat ja menettävät kapasiteettinsa epätavallisen nopeasti, mistä saattaa seurata laitteiden yllättäviä sammumisia.

Aluksi vika koski Applen mukaan vain erittäin pientä määrää iPhone 6s -laitteista, jotka oli valmistettu syys-lokakuussa 2015. Hieman myöhemmin yhtiö kuitenkin myönsi, että ongelma saattoikin olla luultua laajempi, ja ettäse saattoi koskea myös joitakin iPhone 6s -puhelimia, jotka eivät sarjanumeroiltaan kuuluneet viallisiksi aiemmin tiedettyihin valmistuseriin.

MacOtakara-sivusto on yleensä varsin luotettava lähde Apple-aiheisissa juoruissa, mutta tuo esille akkujen vaihto-ohjelman mahdollisen laajentumisen vain huhuna, eli vahvistusta huhulle ei ole saatu. Sivuston mukaan on kuitenkin mahdollista, että myös iPhone 6 -laitteiden akkuja ryhdytään vaihtamaan takuun ulkopuolisena vaihto-ohjelmana.