Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Xiaomi saamassa kumppanikseen kameravalmistaja Leican - odotuksissa uusi "hirviökamerapuhelin"

Aiemmin Huawein kumppanina tunnettu Leica voi vaihtaa leiriä.

Saksalainen kameravalmistaja Leica tunnetaan pitkäaikaisesta kumppanuudestaan Huawein kanssa, mutta Huawein älypuhelinliiketoiminnan kuihtumisen on jo pidempään odotettu tuovan tältä osin muutoksia.

Nyt nimimerkillä tunnettu vuotaja Digital chat station on vihjannut Weibo-yhteisöpalvelussa Xiaomin ja Leican ryhtyvän pian kumppaneiksi.

Viime aikoina Leica on ollut läsnä älypuhelinmarkkinoilla jo Japanin markkinoilla: toukokuussa 2021 julkistettu Sharp Aquos R6 on varustettu Leica-linssillä ja kesäkuussa samalta pohjalta julkistettiin myös kokonaan Leica-brändätty älypuhelin, Leica Leitz Phone 1.

Huhuttu Leican Xiaomi-yhteistyö voi jo realisoitua seuraavassa Xiaomi 12 Ultra -huippupuhelimessa.

Xiaomin odotetaan esittelevän ensimmäisen Xiaomi 12 -älypuhelimen vielä loppuvuoden aikana, varustettuna ensimmäisten joukossa tai aivan ensimmäisenä Qualcommin uudella Snapdragon-huippupiirillä.

Edeltävän sukupolven Mi 11:n tavoin Xiaomi 12 -perusmallissa huomion odotetaan kuitenkin olevan designissa ja solakkaan älypuhelimeen ei odoteta monipuolista terävimmän kärjen kamerakokoonpanoa. Sen sijaan paras kamerakattaus on tulossa Xiaomi 12 Ultra -malleihin, jotka ovat seuraajia Mi 11 Ultralle, jota jälleen myös hyvällä syyllä hirviökamerapuhelimeksi jo tänä vuonna nimitettiin.

Tuoreimpien Xiaomiui.netin kertomien huhujen mukaan Xiaomi 12 -sarjassa voitasiin nähdä kaksikin Ultra-mallia, Xiaomi 12 Ultra ja Xiaomi 12 Ultra Enhanced Edition.

Xiaomi 12 Ultra -malleihin huhuttu kamerakokoonpano kuulostaa varsin vakuuttavalta: 50 megapikselin pääkamera todennäköisesti Samsungin ISOCELL GN5 -kennolla, 48 megapikselin kamera (todennäköisesti ultralaajakulmakamera), 48 megapikselin kamera 5x zoomilla ja 48 megapikselin kamera 10x zoomilla. Yhteensä takana olisi siis neljä suuren tarkkuuden kameraa, joissa yhteenlaskettuna olisi 194 megapikseliä.

Todennäköisesti kamerakohouman koko Xiaomi 12 Ultra -älypuhelimissa tulee olemaan jälleen kookas Mi 11 Ultran tavoin. Mi 11 Ultrassa kameroiden rinnalle oli myös sijoitettu pienikokoinen näyttö.

Toistaiseksi ei tiedetä, miten Leica-yhteistyö käytännössä tulisi näkymään Xiaomi-uutuuksissa. Näkyvän brändäyksen lisäksi yhteistyö voisi näkyä kameroiden optiikassa sekä kamerasovelluksen kuvasuotimissa.