Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: OnePlus 10 Pron julkaisu Euroopassa tulossa maaliskuussa - ennen sitä tulee vielä toinen edullisempi OnePlus-uutuuspuhelin

Vuoden 2022 alkupuolisko on tuomassa ainakin kaksi OnePlus-puhelinuutuutta Euroopan markkinoille.

OnePlus julkisti uuden 10 Pro -huippupuhelimensa jo tiistaina 11. tammikuuta Kiinan kotimarkkinoilleen.

Vaikka OnePlus 10 Pron lanseeraus Kiinassa on käsillä jo nyt, joudutaan sen saapumista kansainvälisille markkinoille odottamaan aiemmista OnePlus-huippupuhelimista poiketen nyt hieman pidempään. OnePlussan mukaan OnePlus 10 Pro lanseerataan globaalisti eli Intiassa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa ”myöhemmin tänä vuonna”.

Aiemmin OnePlus-paljastuksistaan tunnettu Max Jambor kertoi OnePlus 10 Pron globaalin lanseerauksen olevan tapahtumassa maalis-huhtikuussa.

Nyt toinen vuotaja Yogesh Brar on yhteistyössä 91mobiles-sivuston kanssa puolestaan kertonut OnePlus 10 Pron lanseerausta Intiassa ja Euroopassa voitavan odottaa maaliskuun puoliväliin tai loppuun mennessä. Puhelimen julkaisua edeltävä testaus näille markkinoille on raportoidusti nyt käynnistynyt.

Kiinassa julkistettu OnePlus 10 Pro on varustettu 6,7 tuuman ja 120 hertsin LTPO 2.0 AMOLED -näytöllä ja Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirillä. Kameroiden osalta se jatkaa OnePlussan Hasselblad-kumppanuutta. Takana on 48 megapikselin pääkamera, 50 megapikselin ultralaajakulmakamera aiempaa laajemmalla 150 asteen kuvakulmalla sekä 8 megapikselin telekamera. Etupuolelta löytyy 32 megapikselin kamera. Akun kapasiteettia on kasvatettu 5 000 milliampeerituntiin ja pikalatauksen tehoa 80 wattiin. Langattoman latauksen enimmäisteho on yhä 50 wattia.

Jo ennen OnePlus 10 Prota OnePlussan odotetaan esittelevän globaaleille markkinoille, mukaan lukien Intiaan ja Eurooppaan, uuden keskihintaluokan OnePlus Nord CE 2 -älypuhelinmallin. Aiemmin samasta älypuhelimesta on nähty paljastuksia Nord 2 CE -mallinimellä, mutta sittemmin listaukset sertifiointietokannoista ja OnePlussan verkkosivulta ovat paljastaneet mallinimen määreiden järjestykseksi lopulta Nord CE 2.

Vuotaja Yogesh Brar on jo aiemmin paljastanut OnePlus Nord CE 2:sta tuotekuvat ja teknisiä tietoja yhteistyössä 91mobiles-sivuston kanssa. Nyt tuoreimman raportin mukaan puhelimen julkistus voi tapahtua helmikuun aikana.

Uutuus on seuraaja kesällä 2021 esitellylle OnePlus Nord CE 5G:lle. Kyse olisi vuonna 2021 esiteltyä OnePlus Nord 2:ta edullisemmasta, kenties noin 300 euron hintaisesta 5G-älypuhelinmallista.

OnePlus Nord CE 2:n paljastuneet ominaisuudet ovat:

 • Muovinen kehys ja takapinta lasia
 • 6,4 tuuman AMOLED-näyttö Full HD+ -tarkkuudella ja 90 hertsin virkistystaajuudella
 • Näytönalainen sormenjälkilukija
 • Stereokaiuttimet
 • MediaTek Dimensity 900 -järjestelmäpiiri
 • 6-12 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
 • Kolme takakameraa: 64 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 2 megapikselin makrokamera
 • 16 megapikselin etukamera
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
 • 4 500 milliampeeritunnin akku 65 watin pikalatauksella
 • 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä USB-C:n lisäksi
 • OxygenOS 12

Verrattuna edeltäjäänsä Nord CE 5G:hen, Nord CE 2:n keskeisiä muutoksia toistaiseksi ovat eri järjestelmäpiiri (Dimensity 900 vs. Qualcomm Snapdragon 750G), tehokkaampi akun pikalataus (65 vs. 30 wattia) sekä stereokaiuttimet. Nord 2 peittoaisi edullisemman sisarmallinsa puolestaan yhä tehokkaammalla Dimensity 1200-AI -järjestelmäpiirillä ja eri pääkameralla – Nord 2:ssa pääkameran tarkkuus on 50 megapikseliä ja se on varustettu optisella kuvanvakaimella.

OnePlus Nord 2 CE harmaana. Kuva: Yogesh Brar / 91mobiles.
OnePlus Nord 2 CE harmaana. Kuva: Yogesh Brar / 91mobiles.
OnePlus Nord 2 CE vihreänä. Kuva: Yogesh Brar / 91mobiles.
OnePlus Nord 2 CE vihreänä. Kuva: Yogesh Brar / 91mobiles.