Huawei-uutuuksia tulossa toukokuussa - mitä esitellään seuraavaksi?

Huawei järjestää globaalin julkistustilaisuuden 23. toukokuuta Berliinissä, Saksassa. Luvassa saattaa olla esimerkiksi tablettijulkistuksia. Kutsussaan Huawei lupaa vain tilaisuudessa esiteltävän globaalisti ”uusi lippulaivatuote”.

Huawei julkisti poikkeuksellisesti tänä vuonna P-sarjan lippulaivaälypuhelimensa jo Mobile World Congressin yhteydessä helmikuun lopulla. P10 on jo saapunut myyntiin ja P10 Plus on tulossa Suomessa kauppoihin huhtikuun lopulla.

P-sarjan lisäksi perinteisesti Huawei on lanseerannut Mate-sarjaan lippulaivaluokan uutuuksia loppuvuodesta. Huhuissa ei myöskään nyt ole vielä kuultu mitään tulevista Huawei-huippupuhelimista.

Sen sijaan uusista Huawei-tableteista on kuultu huhuja pitkin alkuvuotta. Windows-laitteissa ”Surfacen haastaja” MateBook odottaa uudistumista, minkä lisäksi Android-tabletteja on tulossa useassa eri koossa.

Toki tablettien sijaan Huaweilla voisi olla takataskussaan myös jonkinlainen yllätys.

Android-tablettien hintatietoja on jo paljastunut. Uuden MediaPad T3:n hinta lähtee 7 tuuman näytöllä vain 129 eurosta. 8-tuumaisena hinta on 219 euroa tai 239 euroa mobiiliverkkotuella ja 10-tuumaisena 229 euroa tai 279 euroa mobiiliverkkotuella.

10 tuuman MediaPad M3 Lite on Android-tableteista tyyrein 329 tai 379 euron hinnallaan.

Uudelle MateBookille ei ole vielä tiedossa hintaa, mutta Pascal-koodinimellisen laitteen teknisiä ominaisuuksia on paljastunut GeekBench-suorituskykytestin kautta. Mukana on Intel Core i5-7200U -suoritin ja 8 gigatavua RAM-muistia. Näyttökoko on 15 tuumaa. Aiempien huhujen mukaan MateBook nähtäisiin tällä kertaa useassa eri koossa – 15-tuumaisen lisäksi tulossa olisi ainakin 13-tuumainen.

MateBookit ovat kasvamassa kokoa, sillä alkuperäinen oli vain 12-tuumainen. Lisäksi suorittimessa on siirrytty Core M:stä ”täysveriseen” Core i -sarjaan.