Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Googlen tuleva suurempi huippupuhelin uusissa kuvissa

Huhut ja vuodot Googlen tulevista huippupuhelimista jatkuvat.

Viikonloppuna esillä oli jo uutuuksista pienikokoisempi Sailfish-koodinimellinen puhelin. Nyt on suuremman Marlinin vuoro. Alta löytyvät kuvat julkaistiin kiinalaisessa Weibo-palvelussa ja niistä uutisoi muun muassa AndroidPure.

Huomionarvoisinta kuvissa on takaa löytyvä G- eli Google-logo.

Marlin eli Google Pixel XL läpinäkyvän suojakuoren sisällä.

Googlen aiemmin eri kumppanien jatkoksi tuleva Pixel-sarja tulee olemaan aiempaa enemmän Googlen ohjaama – ja aiempien vuotojen perusteella Pixeleille Google on kehittänyt myös oman uniikin Android-käyttöliittymän.

Markkinoinnissa Google on lähdössä myös suoraviivaisesti liikkeelle. ”Ensimmäiset Googlen tekemät puhelimet”, kertoo Android Police -sivuston David Ruddock kuulleensa valitun uusien puhelinten iskulauseeksi. Puhelinten valmistajaksi tiedetään HTC, mutta Nexuksista poiketen se on nyt jäämässä täysin taka-alalle.

Ruddockin tietojen mukaan Pixel ja Pixel XL -uutuudet tulevat sisältämään Qualcommin Snapdragon 821 -järjestelmäpiirin, joka on kehitetty ja muun muassa korkeammilla kellotaajuuksilla varustettu versio useimmista Android-lippulaivamalleista löytyvästä Snapdragon 820:stä.

Pixelin eli Sailfishin näytön koon odotetaan olevan noin 5 tuumaa ja Pixel XL:n eli Marlinin puolestaan 5,5 tuumaa. Muuten kaksikko on pitkälti yhteneväinen teknisesti. Snapragon 821:n lisäksi molemmista pitäisi löytyä 12 megapikselin taka- ja 8 megapikselin etukamera, 4 gigatavua RAM-muistia sekä sormenjälkitunnistin takaa.

Puhelimet tulevat uudella Android Nougatilla, mutta tietojen mukaan jo sen vielä julkistamattomalla 7.1-päivityksellä.

Uudet Pixelit ja Googlen muut laiteuutuudet odotetaan esiteltävän 4. lokakuuta.