Tänään tv:ssä – Mikko Ilosen ajotaidot koetuksella Audi RS6:n ja ralliauton ratissa: "En uskonut, että pääsen tällaista kokemaan"

Suomen menestyneimmän golfarin Mikko Ilosen autovalinta on yksi markkinoiden tehokkaimmista farmarimalleista. Ilosen menopelinä on vauhdikkaan perheenisän unelma, 560-hevosvoimainen Audi RS6.

– Tää on mun mieleen. Siinä on perheelle hyvin tilaa ja voimaa löytyy. Jos on hitaampia edellä, niin tällä pääsee hyvin ohi, Ilonen kertoo jääradalla revittelyn lomassa.

Ilonen oppi ajamaan autolla jo pikkupoikana salaa vanhemmilta järven jäällä.

­– Meillä oli saaressa mökki, ja joku kaunis päivä sukulaispojan kanssa keksittiin ottaa autot rannasta ja lähteä ajelemaan jäälle. Vanhemmat eivät ottaneet asiaa ilolla vastaan, Ilonen nauraa.

Alkulämmittelyn jälkeen meno käy hurjemmaksi, kun Ilonen pääsee testaamaan taitojaan aidon ralliauton ratissa. Menopelinä on N-ryhmän Mitsubishi Lancer EVO 9.

– Tuli sellaisia kokemuksia, mitä en uskonut, että pääsen ikinä kokemaan. Tästä saattaa hyvinkin rallikipinä iskeä, Ilonen fiilistelee.

Risto Virtasen testissä on hybridiautojen pioneeri Toyota Prius, ja elektroniikkatoimittaja Pauli Reinikainen tutustuu jaksossa koirien tunnetiloja mittaavaan älyvaatteeseen ja muihin uusiin teknologisiin innovaatioihin.

Teknavin 13. tuotantokauden viides jakso esitetään maanantaina 10.4. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat sunnuntaina 16.4. klo 17.00 MTV3:lla ja klo 00.05 SUBilla. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.