Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tänään tv:ssä: Koeajossa Porsche Taycan – 761 sähköistä hevosvoimaa ei jätä ketään kylmäksi

Sähköautomarkkinat kehittyvät vauhdilla ja markkinoille saadaan tasaiseen tahtiin uusia pelureita. Porschen avaus on rajun suorituskyvyn tarjoava Taycan.

Sähköautojen myyntimäärät ovat Suomessa vielä varsin vähäisiä, mutta keskustelu näiden ympärillä käy sitäkin kuumempana. Sähköautot jakavat vahvasti mielipiteitä puolesta ja vastaan. Myös sen suhteen on eroa, haluaako valmistaja painottaa autonsa sähköisyyttä, vai onko kyseessä vain valmistajan mallistoon kuuluva sähköllä kulkeva vaihtoehto.

Porsche lähestyy asiaa jälkimmäisestä näkökulmasta. Merkin ensimmäisen sähköauton ensiesittelyssä Porsche AG:n pääjohtaja Oliver Blume korosti Taycanin olevan ennen kaikkea luonteeltaan ehta Porsche. Tämän myötä odotukset auton ajettavuuden ja suorituskyvyn osalta ovat hyvinkin korkealla.

Pääsimme ensimmäisten joukossa tutustumaan tähän uutuuteen Pohjois-Italiassa Gardajärven ympäristössä. Jo ensimetreiltä on helppo havaita yhtäläisyyksiä Panameraan, mutta Taycan on kuitenkin maustettu urheilullisemmalla olemuksella. Ja odotusten mukaisesti myös suorituskyky on lippulaivamallissa erittäin rajulla tasolla; satasen vauhtiin auto spurttaa 2,8 sekunnissa ja 200 km/h tulee mittariin tilanteen salliessa 9,8 sekunnissa. Tämän lisäksi auton ajettavuus on odotusten mukaisesti korkealla tasolla. Auto tottelee kuljettajan käskyjä nöyrästi, ja saksalaisinsinöörit ovat onnistuneet kadottamaan 2,3 tonnin massan hämmästyttävällä tavalla.

Porsche Taycanin koeajo esitetään Teknavin 18. tv-kauden päätösjaksossa, jonka ensiesitys nähdään sunnuntaina 10.11. klo 22.35 MTV3-kanavalla.

Lue lisää:
Ensituntuma: Sähkö-Porschen ratissa ei haikaile polttomoottorin perään
Tänään tv:ssä: Legendaarisen Pasin seuraaja Patria 6×6 Markku Alénin erikoiskäsittelyssä – “Tää on kuin WRC-auto”

Teknavin 18. tuotantokauden päätösjakso esitetään sunnuntaina 10.11. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat ma 11.11. klo 14.00 ja su 17.11. klo 14.00 MTV3. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.