Salakuvat: Uusi Megane-farkku talvitesteissä

Renault esitteli viime vuonna täysin uuden kompaktin luokan Meganen. Ranskalaiset esittelevät maaliskuussa alkavassa Geneven autonäyttelyssä uuden Grandtour-farmarimallin, joka on nähty testeissä Lapissa.

Uusi Megane on todella tärkeä tuote Renaultille. Uutuus on todettu toimivaksi ja muun muassa ajettavuuden osalta Megane tuo kompaktiin luokkaan ensimmäistä kertaa mielenkiintoisen nelipyöräohjauksen. Nyt salakuviin osunut täysin uusi farmarimalli esitellään Genevessä, mutta markkinoille tulemista saadaan odottaa vielä syksyyn saakka.

Farkkumalli noudattelee muotoilullisesti Renaultin uutta linjaa. Viisioviseen malliin verrattuna farkku on 20 senttimetriä pidempi, joten hyvän tavaratilan lisäksi myös takapenkillä on enemmän tilaa. Parhaimmillaan tavaratila vetää 1 600 litraa, millä Megane Grandtour sijoittuu luokkansa kärkikahinoihin.

Moottorivalikoima noudattelee hatchback-mallissa nähtyä linjaa. Tehoiltaan moottorit asettuvat alkuun välille 90-150 hevosvoimaa. Myöhemmin tarjolla ovat tulossa myös tehokkaampi sporttiversio sekä säästeliäs diesel-hybridi.

Sisätilojen osalta auto on tuttu Teknavinkin jo ajamasta Meganesta. Keskikonsolia hallitsee 8,7-tuumainen kosketusnäyttö, ja luokassaan mainitsemisen arvoisista varusteista Meganesta löytyy muun muassa HUD-näyttö.

Lue myös:
Koeajossa uusi Renault Mégane – mielenkiintoinen vaihtoehto Suomen rakastetuimpaan autoluokkaan