Porsche Taycan ja 7:42 – Neliovisten sähköautojen ennätys Nürburgringillä

Porsche Taycan saavutti Nürburgringin Nordschleifella neliovisten sähköautojen ennätyksen kierrettyään radan 7 minuutissa ja 42 sekunnissa.

Porsche Taycan omaa kirjoitushetkellä neliovisten sähköautojen kierrosennätyksen Nürburgringin pohjoislenkillä eli Nordschleifella. Peitottava kierrosaika on nyt 7 minuuttia ja 42 sekuntia 20,6 kilometrin rataosuudella. Kyseessä oleva ennätysauto on tarkemmin esituotantosarjan Porsche Taycan ja kuljettajana toimi Porschen oma testikuljettaja Lars Kern.

Itse autoa on kehitetty jo pitkän aikaa tätä silmällä pitäen. Kehitysinsinöörit ovat ajaneet sitä virtuaalisesti Nordschleifea simuloiden varhaisesta suunnitteluvaiheesta lähtien. Tavoitteena oli sähköenergian ja lämmönhallinnan muuttujien määrittäminen optimaalisen kierrosajan saavuttamiseksi.

Älykäs neliveto ohjaa etu- ja taka-akselin kahta sähkömoottoria nopeasti tarpeen mukaan mahdollisimman tehokkaan etenemisen avittamiseksi ja mahdollisen luiston rajoittamiseksi. Ennätysjahtia avitti lisäksi säätyvä ilmajousitus, sähkömekaaninen kallistuksenvakausjärjestelmä sekä nelipyöräohjaus. Näistä viimeisin vaikuttaisi lehdistötiedotteen sanamuodon perusteella olevan lisävaruste, mutta tämä vahvistunee lähempänä auton julkaisua.

Autolle luvattuja suoritusarvoja on julkistettu vähän kerrallaan ja hieman ympäripyöreästi. Tehoksi on tällä hetkellä luvattu yli 600 hevosvoimaa ja tämän avulla saavutetaan yli 250 km/h huippunopeus. Kiihtyvyys paikaltaan 100 kilometrin tuntinopeuteen tapahtuu alle 3,5 sekunnissa ja 200 kilometrin tuntinopeuteen alle 10 sekunnissa.

Nürburgringistä on viime vuosina muodostunut valmistajien epävirallinen taistelukenttä. Valmistajat julkaisevat kilpaa toinen toistaan nopeampia kierrosaikoja hyvin tarkasti määritellyissä autoluokissa. Aikaisempiin kierrosaikoihin verrattuna nyt nähty Taycanin aika on toki varsin ripeä, mutta ei teholukemiin nähden päätä huimaava. Esimerkiksi vanha 385-hevosvoimainen Cayman GT4 suoritti radan aikanaan ajassa 7:40.

Ohessa video Porschen ensimmäisen täyssähköauton ennätyskierroksesta.

Kuvat: Valmistaja

Lue lisää ja katso myös muita videoita Nürburgringiltä:
Katso video hurjasta ennätyskierroksesta – Porsche rikkoi 35 vuotta voimassa olleen Nürburgringin ennätyksen
Video: Ennätysjahtia Nürburgringillä – Jaguar nappasi nopeimmin neliovisen tittelin
Katso miten Nürburgring ajetaan ennätysajassa – Porsche 911 GT2 RS nappasi nopeimman katuauton tittelin
Nyt mennään kovaa! Uusi Porsche 911 GT3 hurjassa vauhdissa Nürburgringillä
Uusi Civic Type R selvitti Nürburgringin etuvetoisten ennätysajassa – hyppää kyytiin hurjalle kierrokselle
Tämä perhetykki kellotti Nürburgringin farmariautojen pohjat
Hurja kierros Nürburgringillä – Alfan uutuus todisti nopeutensa
Video: Näin taittuu ratapäiville sopiva Porsche Nürburgringillä
Golf GTI on taas Nürburgringin valtias

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavin 18. tuotantokauden avausjakson ensiesitys nähdään maanantaina 16.9. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat su 22.9. klo 14.30 ja ma 23.9. klo 14.00 MTV3:lla. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.