Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Luvassa helpotusta sähköautoilijalla – tulossa kaikille yhteinen latausjärjestelmä

Sähköautoilun alalla toimivien sidosryhmien Charging Interface -aloite saa tukea myös autonvalmistajilta. Volvo liittyi tukemaan Combined Charging System (CSS) -yhteislatausjärjestelmää, jonka tavoitteena on olla tulevaisuudessa akkukäyttöisten ajoneuvojen standardijärjestelmä.

Erilaisten hybridien ja sähköautojen kasvava suosia synnyttää paineita infrastruktuurille. Jotta sähköä käyttävistä autoista tulisi todellinen vaihtoehto polttomoottorilla, vaatii niiden lataamiseen käytettävä tekniikka yhtenäisen järjestelmän. CSS-latausjärjestelmän tärkeimpänä ideana on yhdistää niin sanottu tavallinen lataus ja pikalataus samaan järjestelmään.

Yhteisen hankkeen takana on useita suuria eurooppalaisia autonvalmistajia, joihin lukeutuvat Audi, BMW, Daimler, Porsche, Opel, Ford ja Volkswagen. Näiden lisäksi nyt myös ruotsalainen Volvo on päättänyt lähteä mukaan tukemaan hanketta, mikä tukee Volvon nopeaa laajentamista hybridiautojen markkinoille. Volvo on ilmoittanut tarjoavansa jokaisesta uudesta autosta pistokehybridiversion, ja uusia malleja on tulossa lähivuosina useita uusiutuvien 40- ja 60-sarjojen muodossa. Täyssähköauton Volvo on ilmoittanut tuovansa markkinoille vuonna 2019.