Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Peugeot RCZ myy hyvin

Peugeot on valmistanut RCZ-coupéa reilun 13 kuukauden aikana yli 30 000 kappaletta. Autokaupan kannalta erittäin tärkeässä Kiinassa RCZ lanseerataan syyskuussa. Peugeotin tavoitteena on myydä tänä vuonna 21 000 RCZ:aa. Kaksi kolmasosaa myynnistä on kohdistunut bensiinimoottoreihin.

Peugeotin coupé on menestynyt erityisen hyvin Keski-Euroopan maissa, joissa sitä on myyty lähes 20 000 kappaletta. RCZ on myynyt Keski-Euroopassa enemmän kuin sen kovin kilpailija Audi TT. Tämä on tosin normaalia tällaisten erikoisautojen segmentissä, missä markkinat käyvät kuumina mallin ollessa tuore, mutta myynti hiipuu uusien tarjokkaiden ilmestymisen myötä.

Ranskaan 30 000 valmistetusta RCZ:sta on päätynyt noin 7 350 kappaletta. Britannian teillä liikuu yli 4 000 RCZ:aa. Erikoismallia on myyty Saksassa reilut 3 600 kappaletta. Muita yli tuhannen RCZ:n maita ovat Belgia ja Italia.

Suomessa Peugeot RCZ:n on valinnut omakseen 198 autoilijaa.

30 000:s RCZ, joka valmistui Magnan tehtailta 21.6., oli tietysti sattumalta erikoisversio. Juhlakalun tapaisia Asphalt-malleja valmistetaan tämän vuoden aikana 800 kappaleen rajoitettu erä.

RCZ Asphalt -versioon voi valita joko THP 200- tai HDi 163 FAP -moottorin.

Muista RCZ-malleista Ashpaltin erottaa muun muassa mattaharmaasta korin väristä, 19 tuuman kaksivärisistä kevytmetallivanteista ja monista pienistä sisä- ja ulkoyksityiskohdista.

Teknari