Video: Näin toimii erikoinen Blocks-älykello

Modulaarinen laitesuunnittelu kiinnostaa parhaillaan kehittäjiä. Esimerkiksi LG:n ja Lenovon uusien puhelinten rinnalla markkinoille tuodaan modulaarisesti toimivia lisälaitteita. Äärimmäisempi esimerkki vaihdettavista osista koostuvasta laitteesta on Googlen Project Ara, jonka toimintamalli on kuitenkin ajan saatossa yksinkertaistunut. Mutta miltä näyttäisi modulaarisesti suunniteltu älykello? Tämä selviää uudelta Blocks-kellon esittelyvideolta.

Blocks on vuonna 2014 paljastettu älykellokonsepti, joka hyödyntää rannelaitteissa varsin pakollista ranneketta laitteen toiminnan muokkaamiseen. Ranneke nimittäin koostuu toisiinsa yhdistyvistä palasista, jotka tuovat erilaisia lisäominaisuuksia kellolle.

Viime viikolla julkaistulla YouTube-videolla esitellään ensikertaa täysin toimivaa Blocks-mallikappaletta. Laitteen ruutuosa, eli niin sanottu Core, on jo itsessään varsin monipuolinen älykello, josta löytyvät kaikki tutut ominaisuudet: Bluetooth, Wi-Fi, akku ja niin edelleen. Halutessaan laitetta voi siis käyttää sellaisenaan perinteisen rannekkeen kera.

Blocksin Core-osa ja lisätoimintoja tuovat rannekemoduulit.

Blocksin todellinen idea piilee kuitenkin paloissa, joista rannekkeen voi koostaa. Kukin pala lisää laitteen tarjontaan jotain, kuten taskulampun, sykemittauksen, vapaasti ohjelmoitavan painikkeen tai lisäakun. Palaset napsahtavat yhteen helpon oloisesti ja sopivat rannekepätkät kiinnittyvät näyttöosaan samalla tavalla. Kokonaisuuden viimeistelee säädettävä hakanen, jolla kellon voi kiristää ranteen ympärille.

Palasten lisäksi videolla esitellään nopeasti laitteen käyttöliittymään. Muokattua Androidia hyödyntävä käyttöliittymä näyttäisi istuttavan sovellusten avaamisen ja selaamisen osaksi jatkuvasti näkyvää kellotaulua. Sovelluksia löytyy muun muassa herätyskellolle, ajastimelle, akkutilanteen tarkkailulle, valolisäosan käyttämiselle, säälle, terveystoiminnoille, musiikin hallinnalle ja niin edelleen. Sovellukset sulkeutuvat sivusuuntaisella pyyhkäisyllä.