Leica kestää aikaa

Leica on julkistanut päivitetyn version M9-mittaetsinkamerastaan. Uusi M9-P on teknisesti identtinen kaksi vuotta markkinoilla olleen M9-kameran kanssa, mutta Leican historiasta tutun P-lisänimen (Professional) mukaisesti siihen on tehty muutamia ammattikäyttäjien toivomia muutoksia.

Päivitys on teknisellä puolella todella minimaalinen, sillä 18 megapikselin kinokokoiseen (36x24 mm) kuvakennoon tai muuhun elektroniikkaan ei ole tehty mitään muutoksia. Ainut rakenteellinenkin muutos on siinä, että takapinnan lcd-näyttö on aiemman M8.2-mallin tavoin nyt pinnoitettu erittäin kestävällä safiirilasilla, jota on yhtiön mukaan lähes mahdotonta naarmuttaa tai rikkoa. Uusien heijastuksenestokalvojen ansiosta sen pitäisi näkyä paremmin auringonvalossa.

M-sarjan perinteikkääseen ulkoasuun on tehty pari pientä muutosta,

jotka vaikeuttavat kameran tunnistamista ja sallivat siten ammattikuvaajan toimia paremmin huomaamatta. Etupaneelin tuttu punainen Leica-logo on poistettu ja merkki ilmaistaan nyt vanhojen Leica-mallien kameran yläpinnan kaiverruksella.

Päivitetty M9-P tulee tarjolle tavallisen M9-mallin rinnalle. M9-P maksaa 400 euroa perusmallia enemmän eli 5995 euroa. Tavallisen M9-kameran voi halutessaan päivittää M9-P-malliksi jälkikäteen. Pelkän safiirilasin vaihdon hinta on 750 euroa. Jos myös kameran yläpaneeli vaihdetaan, muutostyön hinnaksi tulee 1250 euroa.

Samassa yhteydessä yhtiö julkisti uuden superlaajakulmaisen Super-Elmar-M 21 mm f/3,4 -objektiivin. Objektiivin hinta on 2250 euroa.

Henri Kuokka