Käyttöjärjestelmäpäivitys iOS-laitteille tulossa pian

Uusi iPad 2 hyödyntää iOS-käyttöjärjestelmän uutta versiota 4.3, joka tulee päivityksenä pian saataville myös vanhalle iPadille, iPhone-puhelimille sekä iPod Touch –soittimille. Ilmaisen latauksen pitäisi tulla saataville samaan aikaan iPad 2:n kanssa eli 11. maaliskuuta. Seuraavassa on lueteltu päivityksen tärkeimpiä uusia toimintoja, jotka luonnollisesti sisältyvät myös uuteen iPad 2:een:

WLAN-tukiasema Ainoastaan iPhone 4 -puhelimessa toimiva ominaisuus tekee puhelimesta WLAN-tukiaseman, jonka kautta muut laitteet voivat hyödyntää puhelimen datayhteyttä. Nokian puhelimissa vastaavan toiminnon on saanut käyttöön JoikuSpot-ohjelmalla. Googlen Android-käyttöjärjestelmässä ominaisuus on vakiona versiosta 2.2 alkaen.

Nopeampi JavaScript-moottori Mobile Safari –nettiselaimen suorituskyky on parantunut, sillä selaimen JavaScript-koodia suorittava moottori on vaihdettu tietokoneiden Safari-selaimissa käytettyyn Nitro-moottoriin.

Sisällön jakaminen kotiverkossa Uusi Home Sharing –toiminto sallii iOS-laitteiden toistaa mediatiedostoja langattomasti suoraan kotitietokoneen iTunes-kirjastosta.

AirPlay-jako kaikista ohjelmista AirPlay on Applen tekniikka, jonka avulla iOS-laitteet ja Mac-tietokoneet voivat lähettää mediasisältöä langattomasti AppleTV- tai AirPort Express -laitteille tai muille yhteensopiville AV-laitteille. Aiemmin iOS 4.2 –käyttöjärjestelmässä esitelty ominaisuus rajoittui vain tiettyjen rajattujen sovellusten käyttöön, mutta iOS 4.3:n myötä kaikki sovellukset ja myös nettisivut voivat hyödyntää AirPlay-lähetystä.

iPadin lukitussäätimen muokkaus iPad-käyttäjille iOS 4.3 tuo pienen, mutta monien toivoman uudistuksen. Laitteen reunaan sijoitetun lukituskytkimen toiminnon voi nyt kustomoida. Vaihtoehdot ovat äänenvoimakkuuden mykistys tai näytön kääntymisen estäminen asennon mukana.

Henri Kuokka

comments powered by Disqus