Tällainen on Samsung Galaxy S7:n oma sovellusvalikoima

Yksi jo perinteiseksi muodostunut moite Samsungin Android-laitteiden yhteydessä on ollut puhe niin sanotusta bloatwaresta, eli runsaasta määrästä esiasennettuja sovelluksia ja muuta ohjelmistoa. Samsungilla on kuitenkin otettu jonkin verran vinkistä vaaria, ja pientä karsintaa on tapahtunut. Tässä katsaus Samsung Galaxy S7 edgen esiasennettuihin sovelluksiin.

Galaxy S7 edgen kotivalikko näyttää oletuksena tältä.

Esiasennettuina ovat esimerkiksi Googlen tavanomaiset Android-sovellukset sekä muutamat Samsungin sovellukset ja sovelluskauppa, kun taas Facebookista, Instagramista ja Microsoftin Office-paketista mukana ovat latauskuvakkeet. Kun kaikkilatauskuvakkeet sekä oman testipuhelimeni kohdalla Elisan SIM-kortin mukana tullut palveluvalikko lasketaan mukaan esiasennettujen sovellusten kanssa, on sovellusvalikossa 40 kohdetta, ennen kuin mitään ekstraa on sovelluskaupasta ladattu.

Tältä näyttää Galaxy S7 edgen sovellusvalikko heti käyttöönoton jälkeen.

Suomessa olemme sikäli hyvässä asemassa, että puhelimet eivät yleensä kärsi jälleenmyyjien tai operaattoreiden bloatwaresta. Esimerkiksi Yhdysvalloissa AT&T-operaattorin myymissä Galaxy S7 -malleissa on peräti 10 operaattorin omaa sovellusta kaiken muun lisäksi.

Tältä näyttää Galaxy S7 edgen sovellusvalikko, kun kaikki mahdollinen on karsittu.

Itselle tarpeettomia sovelluksia on onneksi helppo karsia Galaxy S7:stä. Sovellusvalikon yläkulmassa on kohta ”muokkaa”, jonka painaminen tuo piilotettavien sovellusten kuvakkeisiin miinusmerkin. Sitä painamalla voi turhat sovellukset karsia piiloon valikosta ja poistaa käytöstä, jolloin ne eivät esimerkiksi kiusaa turhilla ilmoituksilla tai päivitä itseään sovelluskaupassa. Käytöstä poistettujen sovellusten vaatima tallennustila on myös hyvin vähäinen, yleensä joitain kymmeniä tai satoja kilotavuja. Käytöstä poistetut sovellukset voi palauttaa käyttöön asetusvalikosta, kohdasta Sovellukset -> Sovellusten hallinta.